7/20/2006

New York Metro Sistemi


New York'a ilk geldigim gunleri hatirladikca hep gulerim. Neden derseniz dunyanin en eski (ilk sefer 1827 yilinda yapilmis) metro sistemlerinden birine sahip bu sehrin kuzeyine ya da guneyine giden trenleri anlamayi birakin, bir durak sonraki trene bile nereden, nasil binecegimizi anlayana kadar, sinir katsayimiz ve mide kramplarimiz bize az cektirmedi. Hele ki is gorusmelerine giderken, tren ile evden 35 dakikalik mesafeler icin, yanlis trene binilecegi goz onune alinarak, 2 saat once evden cikmalar, gorusme yapilacak binanin etrafinda bin tane tur atmalar ve donuste ayni stres.

Simdi ise yer alti faresi misali, gunde 4.9 milyon kisinin seyahat ettigi, 26 tren hatti ile , nereye, en cabuk sekilde gidilecegini Amerikali arkadaslarimiza gozumuz kapali sekilde anlatir duruma geldik.

Ama yanlis zamanda dunyaya gelmisiz vesselam, cunku internette karsilastigimiz birbirinden ilginc siteler bize artik bu eziyeti gereksiz yere cektigimizi gosteriyor.

"Vaktiniz Varsa" bolumunde verdigim linklerden bir tanesi bu strese artik bir son vermenin zamani geldigini gosteriyor. bahsettigim site Nasil gidilir? basligi altinda, sagda gordugunuz linklerde yer aliyor. Kisaca New York'u sectikten sonra, bulundugunuz adresi A hanesine ve gideceginiz adresi B hanesine yaziyorsunuz, size istasyona gidisinizden , binmeniz gereken trene, indikten sonra, gidis rotaniza kadar herseyi detaylari ile anlatiyor.

Ne kolaymis degil mi??

Saglicakla kalin efendim.

VIDEO : Blue Man'in New York Metro Macerasi

No comments:

Post a Comment