9/21/2006

23. cadde

Flatiron Building

Yer: 23rd Street & Broadway

1902 yilinda insaasi tamamlanan bu bina adini New York'lular tarafindan, sekli o donemin utulerine benzedigi icin, Flatiron olarak adlandirilmis ve bugune kadar herkes gercek adi olan Foller yerine bu ismi kullanmayi tercih etmis. Binanin bir baska ozelligi, insaat yapimi bittiginde, kisa bir sureligine de olsa New York'un en yuksek binasi olmasi (daha sonra tacini Woolworth'e devretmis). Ilk kez celik kullanilarak bina yapilmasi o donemde insanlari korkutsa da, korkulari cok uzun surmemis , cunku 22 katli bu bina cok kisa bir sure sonra bircok kisiye evsahipligi yapmaya baslamis.


MetLife Insurance Building

Yer: 23rd Str & 5thAvenue

Ya da kisa adiyla MetLife Binasi. Unlu sigorta sirketine ev sahipligi yapan bu bina da, kisa sureligine tac giyenlerden, 4 yil gibi bir kisa sure icin en yuksek bina olma ozelligine sahip olan 50 katli bu bina, sonra tacini devredenlerden. Bu binanin en cok sevdigim yani, geceleri rengarenk isiklarla susleniyor olmasi.


Madison Park

Fazla soze gerek yok sanirim, kucuk olmasina ragmen New York'lularin ragbet ettigi guzel parklardan biri. Surekli sergiler, konserler, cocuk parklari ile cazibesini koruyor.




Isten okula giderken, genelde telase muduru olarak pek etrafima bakmak gibi huylarim yoktur, cunku aradaki 20 dakikada trene binip, genelde 3 avenue (1 avenue = 4 blok) yurumek insana gokyuzune bile bakma sansi vermiyor, ama dun gec kalmak pahasina 5 dakikaligina durup bu resimleri cektim, umarim begenirsiniz.

No comments:

Post a Comment