10/04/2006

Lower East Side - Fransiz Lokantasi'nda yemek $ 15.00


New York'ta biri size "$ 15.00 dolara aksam yemegi yermisin" dediginde mutlaka kafanizda bir takim soru isaretleri olusur. Ya yemek kotudur, ya servis, ya ac kalkarsiniz sofradan, ya da mide sancisi ile. Lower East Side tarafinda bulunan bir fransiz lokantasi butun bunlara son noktayi koymus, ve haftanin 7 gunu, aksam 5-7 arasi gelen butun konuklarina, ozel menusunden sececeginiz 3 cesidi (salata, ara sicak, ana yemek, tatli vs) sadece 15 dolara sunmayi garanti etmis. Anlatmakla bitmez; keci peynirli boregi, soslu midyesi, karides salatasi, biftek... gidip gormek lazim, bilmeyenlerle paylasmak lazim, hatta terziye pantalonlari gotururken , arada bu restaurantta soluklanmak lazim.

Le Pere Pinard
175 Ludlow St New York, NY 10002-1548
Harita
(212) 777-4917

Tren : F & V 2nd Avenue (terzi ile ayni sokakta)

2 comments:

  1. Selam

    Blogunu AT tarafindan buldum ve keyifle okuyorum. Bu yazini gorunce yorum yapmadan duramiycam, cunku burada gecen hafta hayatimin en kotu restoran deneyimini yasadim diyebilirim. Kalabalik bir grup dogumgunu partisi icin gittik ve arkada mutfak yaninda bir yere yerlestirildik. Mutfak inanilmaz pisti, ve gozumuzun onundeydi. Bir de ustune hicbir havlandirma sistemi yoktu ve icerde ne pisiyorsa, ustumuze sindi. Yaklasik 2 saat kadar dayanabildik, bu sirada yemeklerin cogu yanlis geldi, gelmedi, bitti kalmadi dediler, ve gelenler de yenilebilecek gibi degildi. Duman o kadar kotu oldu ki birkac kisi partiyi terketmek zorunda kaldi resmen.
    Arka bahce kapisi acikti ve hava almak icin bir arkadasimla ciktik, fakat manager gelip hemen iceri girmemizi soyledi. Sanirim bahcede servis icin ticket yemisler ve kimseyi disari cikarmiyorlar. Fakat kapiyi acik tutmak zorundalar cunku icersi yemek kokusu ve Karbondiyoksit dolu. Garsonlarin kustahligi da cabasiydi, ama sanirim oyle bir ortamda musteri olmaktan daha kotu birsey varsa o da calisan olmaktir diye dusunuyorum.

    ReplyDelete
  2. hay allah ya, cok uzuldum boyle kotu bir tecrube yasadigina. Ben iki kez gittim, ikisinde de belki erken gittigimizden yemekler iyiydi ve rest oldukca bostu, yani bekleme, servis gibi problem yasamadik.

    Iyi oldu soyledigin bir daha gitmeyiz :-)) Nasilsa milyon tane daha gidilecek restaurant var Manhattan'da.

    Tesekkurler, Asli.

    ReplyDelete