10/03/2006

New York'ta terzi

Lutfen defterinize not edin:

New York'lulara yillardir hizmet veren en ucuz terzilerden biri. Yillardan beri bir pantalon pacasini yapmak icin 12 dolar isteyen terzilere nispet yaparcasina, 3 dolara hem de bugun git, yarin gel diye degil, 5 dakikada isinizi halleden bir yerden bahsediyorum. Isyerindeki arkadaslarim soyledi, her ay mahallelerinden biri, konu komsunun yapilacak nesi varsa, kagitlara yazip veriyorlarmis hemde oyle bizim gibi uc bes degil, 30 pantalon birden verip , 1 saat sonra aliyorlarmis.
Dukkan biraz harabe ama yaptiklari isten emin olun memnun kalacaksiniz.

LOWER EAST SIDE
Orchard Express Tailor
136 Orchard Street [Rivington/Delancey]
212.677.1099

F / V treni ile 2nd Avenue istasyonuna gidin (ilk vagonu aliniz), platformdaki ilk merdivenlerden sonra sagdaki sokaga cikan merdiveni alin, dogu tarafina dogru yuruyun (Bereket'ten bir sonraki sokak oluyor Ludlow), Ludlow'dan sag yapin, ve guneye dogru yuruyun, sag tarafta dukkani goreceksiniz.

Harita

6 comments:

  1. Uzun pacalari yerlere kadar surunen insanlar gorunce ya da kotlarin pacalari kivrik gorunce bizimkiler moda sanip aynini uygulamislardi, UK'e geldikten sonra anladim ki isin sirri kisaltma isini yapanlarin astronomik fiyatlarinda imis, mecburiyetten insanlar oyle suruye suruye, cer cop, camur icinde giymektelermis !!! Daha neler ogrenecegiz bakalim :p Seninki harbi kamu hizmeti olmus, orada yasayanlar takdir etmeliler derim ben !

    ReplyDelete
  2. he he he Muhtarlik ta kamu hizmetinin bir parcasi degil mi? Bak kalbimi kiriyorsun??

    saka bir yana, ben 12 dolar vermemekte epey bir sure direndim, cozum 6 ayda bir TR a giderken yanimda bir valiz, etek, pantalon goturup, donuste tekrar buraya tasimakti. Ama bu terzi sayesinde, simdi ayda bir isyerinde birini gorevli ilan ediyoruz, boylece hem herkesin isi goruluyor, hem de kimse gocunmuyor.

    ReplyDelete
  3. 3 dolar mi? burdan soyle elden gececek ne var ne yoksa toparlayip gelinse deger valla...cok pahali burda da...

    ReplyDelete
  4. ehh artik bir NY gezisi sart oldu ;-)) terzi askina NY'a gelen ilk insan olarak muhtarlik kayitlarina aliriz sonra seni

    ReplyDelete
  5. Yaw niye kiriliyor kalbin, kirilmasin, muhtar var muhtarcik var ama di mi? Sen iyi hizmet edenler kategorisindesin demek istemistim !

    ReplyDelete
  6. bak boyle de canimi al.

    Alingan Muhtar :-))

    ReplyDelete