10/10/2006

YouTube artik Google'un bir parcasi oldu.


2005 yilinda Ebay'den ayrildiktan sonra birlikte calisma karari olan Chad & Steve'in 11.5 milyon dolar yatirim ile kurduklari siteleri YouTube , o kadar populer oldu ki, gunde 70.000.000 ziyaretcisi ile google ve yahoo video'nun onune gecip, yaptigi atakla milyarlarca dolari kapti. Kimden mi? En buyuk rakipleri Google'dan 1.65 milyar dolara tabi ki .
E ne demisler, bir sene bu kadar para yapinca, zenginin mali, zugurdun cenesi.Iste satis ile ilgili videolari.

7 comments:

  1. Merhaba NY Muhtari,

    Senin blog adi cok orijinal.

    Bir de blog+un ve resimler cok cok guzel.

    YouTube cok eglenceli, degil mi?
    Ama cok pahali :)

    Bir soru:
    Muhtari ne demek?

    Cok tesekkur,

    We will visit your blog again....

    Iyi gunler, Gorusuruz.

    Suleyman.

    ReplyDelete
  2. Merhaba Suleyman,

    Oncelikle yorumlarin icin tesekkurler.

    You tube'un benim icin eglencenin yaninda , cok daha ozel bir yeri var. Turkiye'den uzak yasadigim icin, bu site araciligi ile filmleri, muzikleri vs. goruntulu olarak izleyebiliyorum :-))

    Muhtar: Yerel yonetimlerin en kucuk birimi diyebiliriz. Turkiye'de her mahallenin bir muhtari oluyor, ben de baktim New York'ta bir tane bile muhtar yok bari ben olayim.

    Eger anlatim ifadem karisik geldiyse, bir de ingilizce yazayim bari.

    First of all, thank you so much for your comments.

    I would not agree with you more on YouTube, it is so much fun. But not only that, also it has a special place in my heart. It gives me the opportunity to catch up with the cultural life in Turkey, whether in film version or music. I used to read turkish papers but seeing is believing, right??? so with YouTube I can see it with my own eyes :-)

    As for Muhtar; well that is a long story, but let's keep it short. Its web definition : "Elected head of government of a village or of a neighbourhood within a town.
    " Eventhough I am elected by minority in New York (by my closest friends), each day more and more people are visiting this website. Hopefully it will help the visitors from Turkey.

    Hope I was able to explain a little. :-))

    Gorusmek uzere,

    ReplyDelete
  3. Ya muhtarim, hizina yetisebilmek ne mumkun :) Postlar pesi sira alip basini gidiyor yaaani ! Amaaa benim Picasso yorumunu gormemissin daha sanirsam, ben belki kurbagami muhtarim bulur mu diyordum oysa ki...

    ReplyDelete
  4. Sevgili Berceste,

    Google canavari olmama karsin havlu atiyorum haberin olsun... picasso + lithograph + engraving + germany + frog + german museum butun varyasyonlari denedim ama yok yok yok.. Daha fazla bir sey demedi mi bu adamlar, ya da sen bana fazla bilgi veremezmisin?? hayir sinavlarim olmasa, atliyacagim Almanya'ya gidecegim ama bu aksam kabus bir sinav var. :-((

    ReplyDelete
  5. Valla kendisini 1993 yilindan beri aramakta bulamamaktayim :( En son Sabanci Muzesinde sergi varken danismistim, aldigim cevap aynen asagidaki gibi !
    Wuppertal, Von der Heydt Muzesi'nin
    koleksiyonuna aittir. Picasso'nun bu sergide yer alan 13.1.1949 tarihli
    Karakurbaga adli eseri de ayni muzenin koleksiyonunda yer almaktadir.

    O heyyt ben geliyorum muzesinin web sitesini buldum, e-posta ile karakurbagayi sordum, ama amcalar cevap yazmaya tenezzul etmediler :(

    ReplyDelete
  6. Aaaa sinavlarinda bol sans, basarilar yazacaktim, unutumusum, ilave etmece...

    ReplyDelete
  7. Anonymous10/12/2006

    muhtar hanim,

    yeni ucak carpmasi nedir, neler olmakta? bi bilgilendirsen bizi.

    pansiyon

    ReplyDelete