12/11/2006

Loreena McKennitt - Dec 14 - Barnes Noble Union Square

Loreena McKennitt
Performing songs from her new album An Ancient Muse
Barnes & Noble - Union Square
7:00 pm

Asagidaki metin, Loreena mcKennitt'in websitesinden alinmistir.
http://www.quinlanroad.com/"

Anlat bana, Ey Ilham, o uzaklara ve yaygin çevrelere yolu düsenleri
Homer’in ölümsüz eseri Odyssey ‘nin bir yankisinin, Loreena McKennitt’in, kendisinin “müzikal seyahatname”olarak tanimladigi projesinin, en yeni bölümü olan, yedinci albümünü, takdim edisi, çok yerinde. Bu defa, seyahatleri, onu, Mogolistan düzlüklerinden, Kral Midas’in ülkesine, oradan da Bizans Imparatorluguna, Keltler’in, dogunun en ücra köselerine yaptiklari yolculuklarini arastirmaya götürüyor. Yol boyunca, sila ve yuva, bütün canliligi ile seyahat, insanlar tarihinin, kültürel kaynasmisligindan etkilenisi kavramindan ve hepimizin, birlikte paylastigimiz, mücadele ve ümit dolu destanlarimizdan ilham almaktadir.
Real World Stüdyolarinda kayiti yapilan ve taninmis müzisyenlerin, misafir sanatçi olarak yer aldiklari bu albüm, harpten, laternaya ve akordiyondan, ud, lir, kanun ve nyckelharpa(Iskandinavya kemani)na kadar, her biri, sahibi bilinmeyen birer hazine olan enstrumanlari arzediyor. Sihirli ritmler ve Ipek Yolu’ndan esinlenmis, ilk tek “Caravanserai”(Kervansaray); Zafer anilari ve ölmeyen aski dile getiren“Penelope’s Song”( Penelope’nin Sarkisi); ve Loreena’nin, Sir Walter Scott’in, bas döndürecek derecede romantik siiri, “The English Ladye And The Knight”(Ingiliz Hanim ve Sövalye)’nin müzikal yapimi, albümün en önemli noktalaridir.Tamami, dokuz melodiden olusan, An Ancient Muse( Eski Bir Ilham Kaynagi), koskoca bir dünya degerinde, son derece özel ve unutulamayacak insan hikayelerini, büyüleyici bir sekilde dile getirmektedir.

1 comment:

  1. Loreena... Offf yaa. Keske buraya da gelse. Son 12 senedir keyifle dinledigim bu zati muhteremi canli dinlemeyi isterdim :)

    ReplyDelete