3/21/2008

We are no angels!

I am in the library with Jhoana and we are studying internal controls for our Audit exam on Tuesday. While I was doing an online research choosing which control to test and their reliability of controls, I come across this quote by James Madison and loved it. Here it goes;

"If men were angels, no government would be necessary. If angels were to govern men, neither external nor internal controls on government would be necessary."
James Madison, The Federalist Papers, No. 51, 1788


PS: I am going to be very busy for next couple weeks, as I am trying to graduate in May and there might be some delays in posting, so my apologies in advance.

5 comments:

  1. Sevgili Muhtar,

    Az kaldı. Ha gayret.

    Angel

    ReplyDelete
  2. Anonymous3/25/2008

    Sevgili Muhtar;

    Nasilsin? Umarim moralin en ust noktalardadir..

    Hersey bak cok kisa bir surede bitecek.. en guzeli ve en cok istedigin sekliyle sona erecek.. umarim..

    Ben PC min basinda fazla vakit geciremiyorum.. Genelde disaridayim. Uc uca ekliyorum, hayatimin ufak tefek onemsiz parcalarini.. Nisan gibi baharin o coskusu tukenip durulunca aldigim keyif belki yazarim yine birseyler.. Ve Daha cok okurum bloglarda yazilanlari..

    Sevgiyle kal...

    TevfikTheDreamer

    ReplyDelete
  3. Kolay gelsin, başarılar dilerim.
    :))

    ReplyDelete
  4. kolay gelsin muhtar
    CPA sınavı için mi çalışıyorsun

    ReplyDelete
  5. Sevgili Celerone, Tevfik, Ekmekcikiz, Celal Birader,

    Oncelikle cok tesekkurler guzel dilekleriniz icin.

    Tevfik'cigim valla moralim cok iyi demek isterdim ama sanirim bu son donem sanirim butun yillarin acisini cikarircasina surekli bir sinav, proje ve grup calismalarindan dolayi pek nefes aldirmiyor. Bir de vergi donemi basladi isyeri de yogun yani, ama dedigin gibi bu gunler de gececek, ve ben mutluluktan havalara ziplayacagim :-)))) Hem okul olmasa bile annemler geliyor mezuniyetime o bile havalara sicramak icin baslibasina bir sebep degil mi??

    Celal Birader cpa sinavlarina daha 4 ayim var, diploma olmadan almiyorlar maalesef.. hayirlisi ile bir alayim, iki ay okulum sonra da kendime soz verdigim iki ay tatilim var (sadece ise gidecegim ama o bile tatil sayilir bu yogun tempodan sonra), sonra Allah Kerim...

    Saglicakla kalin...

    ReplyDelete