5/17/2007

Istanbul Universitesi Mezunlar Dernegi'nden Duyuru

19 Mayis 2007 'de New York'ta Turk gunu yuruyusu;

DEGERLI IU MEZUNUMUZ

IUMEZ-USA , 19 MAYIS 2007 CUMARTESI GUNU SAAT 12.00 DE BASLAYACAK OLAN TURK YURUYUSUNE KATILACAKTIR
ISTANBUL UNIVERSITESI MEZUNLARI OLARAK RENKLI FLOATUMUZ ILE BIRLIKTE YURUYUSE KATILACAGIZ.SIZLERIDE ARAMIZDAN GORMEKTEN MUTLULUK DUYACAGIMIZI BELIRTMEK ISTIYORUZ.
* ISTANBUL UNIVERSITESI REKTORLUGUNU TEMSILEN UGUR ERDOGAN YURUYUSE KATILMAK ICIN TURKIYEDEN GELMISTIR,AYRICA ILETISIM FAKULTESI GRUBU, YURUYUSTE BIZLERLE OLACAKTIR.
YER: MADISON AVENUE ILE 56ci SOKAK ARASINDA BASLAYACAKTIR
* CUMA AKSAMI VEYA CUMARTESI TAM SOKAK NUMARASI OGRENMEK ISTIYORSANIZ AYDIN BIRIK 347-276-0839 VEYA ALI CINAR 203-722-4339 OGRENEBILIRSINIZ.

--------------------------------------------------------------------------------
AYRICA
VARAN 2
23 MAYIS 2007 , SAAT 7'DE NEW YORK TURKEVINDE, TURKIYEDEN GELEN ILETISIM FAKULTESI AKADEMISYENLERININ SUNACAGI IKI BELGESEL FILM GOSTERIME SUNULACAKTIR.TUM IU MEZUN VE DOSTLARI DAVETLIDIR
KONULAR:
1.Gokkusaginin giyinen kadinlari

Konu: Ardahan ýn damal ilcesinde yasayan turkmen kadinlarin giydigi uc etek kiyafetinin oykusu.

21.dakika


2.Yunda

1924 turk-yunan mubadelesinin ayvalik cunda adasinda býraktigi izler.

55.dakika.

---------------------------------------------------------------------------------------------
VARAN 3 -
2 HAZIRAN 2007 CUMARTESI SAAT 6 PM
NEW YORKTA BIR ILK -MELUCANLAR BIZLERLE
MELUNCANLAR NEW YORK''A GELÝYOR


Istanbul Ünýversitesi Mezun USA'den yapilan aciklamada 2 Haziran Cumartesi günü Türkevinde " Meluncalarla Bizlerle" adli program üzerinde çalismalarin devam edildigi açiklandi. Programa Melucanlarin Lideri olan Brent Kennedy ve kardesi Richard Kennedy disinda, Meluncanlarin için film yapan Film Direktörü Wayne Winkler ve Amerikanin eski Istanbul Baskonsolosu Davit Arnett katilacak. Panel sonrasi 45 dakika Meluncan müziklerinin sunulacagi programa simdiden ilginin büyük olacagi bekleniyor. IÜMEZ-USA Baskani Ali Çinar , 1 milyon üzerinde olan Meluncanlarin Amerikada politik olarakta güçleri bulundugunu ve Türk-Amerikan toplumunun Meluncanlara daha yakin olmasi ve Türk-Amerikan iliskilerinin gelistirilmesi açisindan bu etkinligin çok önemli oldugunu açikladi

Meluncanlar Kimdir?

Meluncanlar, ABD `deki Güneybatý Virginia `nin Apalaþ Daglainda yerlesmis bulunmaktadir. Meluncanlarin aslinda Osmanli Türklerinin uzantisi oldugunu Dr. N. Brent Kennedy tarafindan ileri sürülüyor ve belgeleniyor. Brent'in kitabinda da yer aldigi gibi Meluncanlar'la bagi bulunan bir çok ünlü isim var. Elvis Presley ve Amerikan'in eski baskanlarindan Abraham Lincoln bunlara birer örnek. Meluncanlar köklerinin 1500'lü yýllarda Osmanli donanmasinin Portekizle yaptigi savasta esir düsen ve Ispanyollar tarafindan ABD'ye getirilen leventlere dayandigi öne sürüyor. ABD'nin 1996 - 2005 yillari arasinda görev yapan Istanbul Baskonsolosu David Arnett, atalarini Meluncan olabilecegini söylemistir

6 comments:

  1. Ben de eski bir İstanbul İletişim mezunuyum.. Yaklaşık 6 bucuk -7 senedir Amerika`da yaşadıgım halde Türk günü yürüyüşüne bir türlü katılamadım.Belki birgün..ilgi duyanlar, aynı coşkuyu yaşamak için Chicago Turkish festival e katılabilir..

    Dernek hakkında biraz daha bilgi alabilir miyim??

    ReplyDelete
  2. NYCİĞİM..SENDEN YİNE HARİKA FOTOLAR BEKLİYORUM...
    BU ARADA DAVID ARNETT BOZCAADA'DA İLYADA DESTANINI İNGİLİZCE OKURDU..SABAH SAAT 06 GİBİ..TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVERDİ:)

    ReplyDelete
  3. Dido'cuğum,
    Finaller ve projeler için çok çok başarılar ve zihin açıklığı diliyorum. Bir an önce bitsin, sonra kardeşçiğine kavuş ve bol bol gezin, eğlenin!
    Tijen

    ReplyDelete
  4. Gazatelerden haberleri okuyunca hemen aklıma geldin:)bende geçen hsonu izmir çeşmedeydim.. yağmur beni beni orada da yalnız bırakmadı..güzel neşeli haberlerin bizi sevindiriyor.. keyifli haftalar..Sevgiler.

    ReplyDelete
  5. Gazetede okuyunca aklıma geldin, orada mıydın? Öyleyse fotoları bekliyorum :)

    ReplyDelete
  6. Meluncan mi? Bu oldukca ilginc bir bilgi. Internetten dinledigim Geveze programi aklima geldi birden.
    Ama eger gercekse, cidden cok enteresan..
    Sevgiler,

    ReplyDelete